Имате запушен сифон или канал? Преди да се обърнете към ВиК фирма за почистване на тоалетни и сифони, може да опитате и сами да се справите. Ето и няколко съвета как с подръчни средства да отпушите тръбите и канала:

Вряла вода и препарат

Сифонът на кухненската мивка може да бъде отпушен с един-два литра вряла вода и препарат в изсипани в канала. Добавете и препарат от типа на тубофло преди водата. Препарати за отпушване на сифони могат да бъдат намерени във всеки магазин за битова химия.

Сода за хляб и оцет 

Опитайте с 1/2 чаша сода за хляб, която директно да изсипвате в сифона на мивката. След което добавете и една чаша оцет (най-добре ябълков). Покрийте канала и изчакайте да престои разтвора около половин-един час. В сифона ще се случи лека химична реакция, която ще разтвори отлаганията и мръсотията. След това направете и промивка с два-три литра вряла вода.

Вакуум помпа за отпушване на мивки и сифони

Запушената кухненска мивка е един от най-честите и досадни проблеми, които може да имате в дома си. Това се случва от време на време, което сериозно пречи на ежедневните ви задачи. За да се справим лесно с проблема трябва първо да установим причината, за да вземем нужните мерки.

Причини за запушването на канализационните тръби в кухнята:

Как да подходим спрямо проблема?

Отпушване на мастните запушвания със сода за хляб, сол и оцет

Солта върши чудесна работа при леки запушвания като почиства бактериите и неприятните миризми

Натриевият хидроксид или содата каустик е мощно лекарство против запушване, което разтваря коса и други остатъци

Почистване на дренажния сифон

Ако запушването е по-сериозно и тези методи не вършат работа, вакуум помпата е решение. Работата с нея е лесна и не е нужно специално обучение. Използва се за почистване на затлачвания, произведение в шахти и канаки, които са с отвори по-малки от вендузата. В тоалетни и мивки се прилага налягане чрез ръчна сила, приложена върху дървената. Помпата може да бъде намерена във всеки хипермаркет или специализиран магазин. По – евтини модели за почистване на канали има и в кварталните железарии.

Целта е да се разхлаби или премахне запушването, причинено от излишния материал в канализацията. При помпането цялата мръсотия ще започне да се събира на купчинка и лесно може да бъде отстранена.

Съвети за използване на вакуум помпата

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ