Отпушването на канали може да бъде трудоемка и времеемка задача, особено ако запушването е по-сложно и се налага съдействие от водопроводчик. Има обаче няколко домашни средства, които могат да помогнат за отпушване на канали, без да се налага да се инвестират много пари или да се налага да се прави ремонт.

Отпушване на канали с домашни средства

Кока-колата е популярна напитка, която съдържа киселина, с чиято помощ могат да се разтворят натрупаните мазнини и отпадъци, които са причинили запушването. За отпушването е нужно да се изсипе една или две бутилки кока-кола в канала и да се остави да престои няколко часа или през нощта. След това се пуска вряла вода в канала, за да се изчистят отпадъците.

Как да отпушим канала с домашни средства?

Смес от сода за хляб и оцет е друг вариант за отпушване на канали у дома с подръчни средства. Химичната реакция между содата за хляб и оцета помага за разтваряне на натрупаните отпадъци. В запушения канал се изсипва една чаша сода за хляб, след което се добавя една чаша оцет. В резултат на реакцията се чува съскане. Сместта се оставя да престои 30 минути, след което в тръбата се излива вряла вода.

Аспиринът също може да се използва за отпушване на канали. Той съдържа салицилова киселина, която разтваря причинителите на запушването. За да се отпуши е нужно да се смачкат няколко хапчета, да се изсипят в запушения канал и да се залеят с вряла вода.

Други домашни средства, които могат да се използват за отпушване на канали, включват:

За да не се стига до запушване е нужно да се спазват следните съвети. 

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ